Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Τ. Ταστάνης: Προτεραιότητα η αναβάθμιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών«Αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης είναι πως οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αποτελούν ένα κοινωνικό δημόσιο αγαθό. Ήταν, είναι και θα παραμείνουν δημόσιες για να μπορούν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου να μετακινούνται με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και με δρομολόγια που θα διακρίνονται για τη συνέπειά τους» δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ (Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων).


O κ. Ταστάνης, που μετακινείται και ο ίδιος με τα μέσα μεταφοράς από το σπίτι του στη Γλυφάδα στο γραφεία του ΟΑΣΑ έχει την ευκαιρία να ζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που συναντά το επιβατικό κοινό, για αυτό και τονίζει πως «προτεραιότητά μας η εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης, εξυγίανσης και αναβάθμισης του συστήματος των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών προς όφελος του επιβατικού κοινού της Αθήνας και της κοινωνίας».

Απαντά στις καταγγελίες των εργαζομένων για «κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών» και αναρωτιέται «γιατί αυτές οι καταγγελίες γίνονται τώρα»; Και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρουν ότι εμείς ως νέες Διοικήσεις κληρονομήσαμε ένα σύστημα δημόσιων αστικών συγκοινωνιών γεμάτο παθογένειες και ελλείμματα που ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ;»
Αναφορικά με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, του οποίου η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, δηλώνει πως το μέτρο αυτό θα μειώσει την εισιτηριοαποφυγή, που αποτελεί πραγματική μάστιγα για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
Διαβάστε αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου