Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους - Αυτό το τριήμερο: 5-7 ΝοεμβρίουΑυτό το τριήμερο: 5-7 Νοεμβρίου στο χώρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) θα πραγματοποιηθεί η Συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα.


Είναι η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής υπό τη νέα της νομική μορφή, μετά την απόφαση παύσης της λειτουργίας της από την κεντρική διοίκηση, ακριβώς πριν ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, η Επιτροπή επανασυγκροτήθηκε ως σωματείο με απόφαση των μελών της τον περασμένο Μάρτιο, στις Βρυξέλλες, και πριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε η δικαστική της αναγνώριση κατά το ελληνικό δίκαιο. Η πράξη αυτή εκφράζει την δεδηλωμένη απόφαση των μελών της Επιτροπής να συνεχίσουν τις εργασίες τους, αψηφώντας τις πολιτικές διώξεις και το κυνήγι μαγισσών που Κυβέρνηση και δανειστές έχουν εξαπολύσει για να εμποδίσουν τον νομικό και λογιστικό έλεγχο του Χρέους, που ξεκίνησε η Επιτροπή τον Απρίλιο 2015. (Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 αφαιρέθηκαν τα πορίσματα της Επιτροπής από την ιστοσελίδα της Βουλής, αφαιρέθηκαν και κλειδώθηκαν τα γραφεία της Επιτροπής, κατασχέθηκαν τα αρχεία των μελών της και κηρύχθηκε παύση των εργασιών της από τον Ν. Βούτση, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο της). Μετά από αυτό, τα μέλη της Επιτροπής, μεταξύ των οποίων έγκριτοι επιστήμονες και προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, αποφάσισαν να μην συμμορφωθούν στις υποδείξεις και να συνεχίσουν την αποστολή τους.
Τα καίρια και επίκαιρα ζητήματα που θα εξετάσει η Επιτροπή στο επόμενο διάστημα και για τα οποία θα εκδώσει επιμέρους πορίσματα είναι o ρόλος του Τραπεζικού Συστήματος και της ΕΚΤ, οι Ιδιωτικοποιήσεις και το Ασφαλιστικό σύστημα, ως θέματα συνδεδεμένα με το σύστημα επιβολής του καθεστώτος της Χρεοκρατίας στη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει στην αρχική της σύνθεση, αφού θα συμμετάσχουν εκτός των μελών από την Ελλάδα, ο Επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Eric Toussaint, οικονομολόγος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και διακεκριμένα μέλη της Επιτροπής από όλον τον κόσμο.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριήμερων εργασιών:
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016
6μμ: Εναρκτήρια συνεδρίαση με ομιλητές τους: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Κασιμάτη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Σοφία Σακοράφα, Ανεξάρτητη Ευρωβουλευτή και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής, Eric Toussaint, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και Επιστημονικό συντονιστή της, και Λεωνίδα Βατικιώτη, Ταμία στο Δ.Σ. της Επιτροπής.
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016
10π.μ.-8μμ : Ολοήμερη κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής.
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016
12 το μεσημέρι: Συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής..
6μμ: ανοικτή συνεδρίαση με τη συμμετοχή πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων.

Καθ’όλη τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία σε τρεις γλώσσες : ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά.

Ακολουθούν δύο σχετικά βιντεάκια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου