Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Τα νεότερα για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον 2»Φαίνεται ότι πλησιάζει η Προκήρυξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Συγκεκριμένα, αναμένεται εντός του Τριμήνου Α΄ 2017 και θα διαθέσει 300 εκατ. ευρώ των ΕΣΠΑ, ενώ θα κινητοποιήσει κάπου στα 400 εκατ. ευρώ συνολικά, μέσω μόχλευσης.


Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν:

·         Αριθμός Ωφελούμενων: 40.000 νοικοκυριά.
·         Μέγιστος Επιλέξιμος Προϋπολογισμός: 25.000 ανά κατοικία.
·         Μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης: 70%.
·         Βασικό κριτήριο για την κατάταξη στις διαφορετικές Κατηγορίες Επιδότησης: το Ατομικό και Οικογενειακό Εισόδημα του Δικαιούχου, καθώς και ο αριθμός των Προστατευομένων Μελών.
·         Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο τραπεζικός δανεισμός, εφόσον ο Δικαιούχος διαθέτει ιδία κεφάλαια.
·         Θα παρέχεται η δυνατότητα για την πρόσληψη Ενεργειακού Συμβούλου για την προετοιμασία της Αίτησης.

Η αίτηση θα γίνεται μέσω ηλεκτρονική πλατφόρμας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συμμετέχει με μία μόνο αίτηση, εκτός των περιπτώσεων Αίτησης από το Σύνολο των Ιδιοκτητών Πολυκατοικίας.

3 σχόλια:

 1. και τι γίνεται με τις υποβολές από το πρώτο πρόγραμμα? έχουμε υποβάλλει αίτημα, έχουμε πληρώσει τον σύμβουλο και έκτοτε κανείς δεν μας ενημέρωσε για το τι πρόκειται να γίνει με αυτό. τώρα εάν ενδιαφερόμαστε θέλουμε να κανουμε εκ νέου τις διαδικασίες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα έπρεπε να σας ενημερώσει ο Σύμβουλος που σας στήριξε τότε. Κατά τη γνώμη, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε αυτόν και να ζητήσετε να μάθετε συγκεκριμένα στοιχεία την τύχη του φακέλου σας.

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή