Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Υπ. Οικονομικών: Σύσταση για την αποφυγή παραπλάνησης των υποψήφιων ΕπενδυτώνΗ Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία έβγαλε την ανακοίνωση που φιλοξενείται ολόκληρη στη συνέχεια, για να προφυλάξει τους υποψήφιους Επενδυτές από επιτήδειους, που έχω την αίσθηση ότι έχουν εξορμήσει στην αγορά, τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια». 


Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες, οι οποίοι ψάχνουν από κάπου να πιαστούν, όταν ουσιαστικά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή «ενεργά προγράμματα», ενώ και όταν υπάρξουν θα χρηματοδοτήσουν δραστηριότητες ή/και ιδέες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, οι οποίες θα πρέπει να έχουν δεδομένο βαθμό ωριμότητας και να συνδέονται άμεσα με τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία του ενδιαφερόμου. Άλλωστε αν δεν είναι «ώριμες» και τεκμηριωμένες, δεν μπορούν να είναι βιώσιμες. Ιδιαίτερα σε μία χώρα με τα τόσο σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως είναι σήμερα η Ελλάδα.


Η ανακοίνωση της Διαχειριστικής Αρχής:

«Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθούν μια σειρά δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων είτε ως β' κύκλοι των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς είτε ως νέες δράσεις, για τις οποίες θα προηγηθούν οι σχετικές προδημοσιεύσεις στους δικτυακούς τόπους ESPA.GR και ANTAGONISTIKOTITA.GR.
Ωστόσο, την τρέχουσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει κάποια ανοικτή δράση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020), για την οποία μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις. Συστήνουμε στους ενδιαφερόμενους, να αποφεύγουν κάθε επαφή ή συναλλαγή, με επιτήδειους που φέρονται ως εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εταιρειών του Υπουργείου και οι οποίοι ζητούν προκαταβολικά, χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων σε δράσεις. Επιπροσθέτως, προτείνουμε να καταγγέλλουν τις συγκεκριμένες πιθανές ενέργειες εξαπάτησης στις αρμόδιες αρχές.
Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα αναμενόμενα προγράμματα για επιχειρήσεις μπορείτε να επισκέπτεστε το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ., ενώ μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 801 11 36300,  έως τις 7:00 μ.μ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου