Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

14 Μαρτίου 2017: Ημερίδα για τα 20 χρόνια του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), για τη Σταδιοδρομία και την Κινητικότητα των ΕρευνητώνΤην Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, τις πρωινές ώρες, 09.00-14.30, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ε.Ι.Ε.) ενημερωτική ημερίδα, στην οποία θα παρουσιαστεί το δημοφιλές προγράμματα του Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την Έρευνα & Καινοτομία, Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), για τη σταδιοδρομία και την κινητικότητα των ερευνητών.


Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, οι αναμενόμενες προκηρύξεις των νέων προγραμμάτων, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.

Στα του Προγράμματος της Ημερίδας τώρα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Τσιβερτάρα θα παρουσιάσει τη συμβολή του προγράμματος MSCA στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας και τις αναμενόμενες προκηρύξεις.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Ομότιμος Καθηγητής Κ. Αθανασίου, θα παρουσιάσει τις Εθνικές Δράσεις του ΙΚΥ στην προαγωγή της έρευνας μέσω των προγραμμάτων υποτροφιών.
Επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος MSCA θα παρουσιάσουν τη συμβολή του προγράμματος στη σταδιοδρομία & κινητικότητα των ερευνητών
και χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και την υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.
Επίσης, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα MSCA, καθώς και οι απαιτήσεις του Ορίζοντα 2020 για την Ανοικτή Πρόσβαση στις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα.

Οι δράσεις Marie Sklodowska-Curie, με προϋπολογισμό περίπου 6 δισ. ευρώ (2014-2020), υποστηρίζουν την κινητικότητα των ερευνητών εντός και εκτός Ευρώπης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την προσέλκυση ή τον επαναπατρισμό των καλύτερων ερευνητών από άλλες χώρες στην Ευρώπη.
Η έρευνα μπορεί να διεξαχθεί σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης ή της τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες και το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται ONLINE ΕΓΓΡΑΦΗ:

Το Ε.Ι.Ε. βρίσκεται στην Αθήνα, Bασ. Κωνσταντίνου 48.
Ο ΧΑΡΤΗΣ για να φτάσετε στην Περιοχή.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου