Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τα Κοινά και την Κοινωνική-Αλληλέγγυα Οικονομία: 4-7 Μαΐου 2017Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται αυτή τη βδομάδα το 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τα Κοινά και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Ξεκινά την Πέμπτη 4 Μαΐου και ολοκληρώνει τις εργασίες του την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.
Χώρος: το Αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος», στην Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΚΑΟ). Τελεί υπό την αιγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στηρίζεται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


Η Διεπιστημονική Ερευνητική Ομάδα για τα Κοινά και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ), έχει συσταθεί με κέντρο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έχει στόχο τη μελέτη των εναλλακτικών μορφών οργάνωσης που έχουν αναδυθεί παγκόσμια τα τελευταία χρόνια. Η δραστηριότητά της αποβλέπει, μεταξύ άλλων, στην επαναθεμελίωση της οικονομίας σε δίκαιες και ισότιμες κοινωνικές σχέσεις, στην εδραίωση και διεύρυνση των Κοινών, στην άμεση δημοκρατία, στην καταπολέμηση κάθε είδους σχέσεων εξουσίας, στην ανάδειξη και το σεβασμό της διαφοράς, στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία, στο σεβασμό της οικολογικής ισορροπίας.
Το 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο προσπαθεί για πρώτη φορά να συγκεντρώσει όλο το επιστημονικό δυναμικό που ασχολείται με τις παραπάνω θεματικές στην Ελλάδα. Μέσα από τις διεργασίες του, είναι επιθυμητό όχι μόνο να προαχθεί η σχετική έρευνα με την ανταλλαγή ιδεών, μελετών και προβληματισμών, αλλά και να συζητηθεί η δυνατότητα μελλοντικών ερευνητικών και εκπαιδευτικών συνεργειών στα εν λόγω πεδία των κοινών και της ΚΑΟ, καθώς και η πιθανότητα ίδρυσης ενός σχετικού επιστημονικού φορέα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.
Διαβάστε και τυπώστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Συνεδρίου.

Για τη συμμετοχή σας, για την οποία δεν υπάρχει κόστος,  χρησιμοποιείστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΓΡΑΦΗΣ.

Για τους χρήστες του Facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου