Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Κώστας Λαπαβίτσας: "Οι θετικές εξελίξεις στην ΕΝΚΛΩ είναι πηγή αισιοδοξίας"Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ, ο Ναουσαίος Κώστας Λαπαβίτσας έκανε τη δήλωση που ακολουθεί, η οποία και διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Τετάρτης 24/5/2017 στη Βέτλανς Νάουσα. 
 
Ομιλητής ο Κώστας Λαπαβίτσας στην εκδήλωση του ΕΔΕΚΟΠ στον Αθήνα, 15/2/2017.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λαπαβίτσας και η επιστημονική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου ήταν οι πρώτοι οικονομολόγοι που «διέγνωσαν» την αξιοπιστία και τη δυναμική του σχεδίου, το οποίο και υποστήριξαν στον τομέα της τεχνογνωσίας τους, από τον Ιούνιο 2015:


«Οι θετικές εξελίξεις στην ΕΝΚΛΩ είναι πηγή αισιοδοξίας για την τοπική κοινωνία της Ημαθίας και της Κομοτηνής, αλλά και για τη χώρα ολόκληρη. Για μένα προσωπικά είναι πηγή χαράς.
Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στην ανασύνταξη του παραγωγικού ιστού της Ελλάδας και ιδιαίτερα της κλωστοϋφαντουργίας σε μια περιοχή με τη βαθιά παράδοση της Νάουσας.
Έχει τεράστια σημασία ότι η επιχειρησιακή πρόταση, αλλά και η αταλάντευτη αποφασιστικότητα, για την αναγέννηση της ΕΝΚΛΩ προήλθαν από τους εργαζομένους της.
Και για να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, η ψυχή της προσπάθειας ήταν ο Λυσίμαχος Γιαγκούλας και ο Γιάννης Μουσουλίδης, χωρίς τους οποίους τίποτε δεν θα είχε γίνει. Έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία –γιατί η εποχή που ζούμε κυριαρχείται από ιδεολογήματα– ότι η προσπάθεια των εργαζομένων ήταν εξαρχής συνεταιριστική και έτσι παρέμεινε παρά τις αντιξοότητες.
Θα χρειαστεί, φυσικά, ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να συσταθεί η νέα ΕΝΚΛΩ. Οι λύσεις στις δυσκολίες θα πρέπει να συνεχίσουν να δίνονται με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων, πάντα με συνεταιριστικό πνεύμα. Για το σκοπό αυτό οι εργαζόμενοι και η νέα διοίκηση θα χρειαστούν την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είμαι βέβαιος ότι η Νάουσα θα είναι παρούσα όπου και όταν χρειαστεί.
Στην ίδια προσπάθεια δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, επιστημονικές και άλλες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου