Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Φωνή Νάουσας: ‘Από τη Νάουσα που ελπίζει και μάχεται, ξεκίνησε η παρουσίαση του Σχεδίου Επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ’Πριν λίγο τελείωσε η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του Σχεδίου Επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ από τους πρώην εργαζομένους της.

Για την εκδήλωση αυτή, η ΦΩΝΗ ΝΑΟΥΣΑΣ έγραψε, σχεδόν αμέσως, στο διαδικτυακό της τόπο:

Χαιρετισμός στην Εκδήλωση από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θεόφιλο Τεληγιαννίδη. Φωτογραφία από το Λαό Ημαθίας.

Από τη Νάουσα ξεκίνησε σήμερα η παρουσίαση του σχεδίου επαναλειτουργίας της άλλοτε κραταιάς Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, το οποίο λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά μετά το ενδιαφέρον του επενδυτικό ταμείου 'AIGLOΝ', να το υλοποιήσει και να καπνίσουν πάλι τα φουγάρα σε Νάουσα και Κομοτηνή.


Από το άλλοτε "Μάντσεστερ" των Βαλκανίων, δηλαδή τη Νάουσα, σήμερα ο κ. Γιάννης Μουσουλίδης, επικεφαλής των πρώην εργαζομένων, παρουσίασε μαζί με τους συνεργάτες του και εκπροσώπους των εργαζομένων, όλο το ιστορικό της ΕΝΚΛΩ, από τα χρυσά χρόνια της κλωστοϋφαντουργίας, στη μετέπειτα πτώση και στη σημερινή πτώχευση που οδήγησε εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
Παρουσίασε την άλλη λύση, διαφορετική από τα να οδηγούνται στον πλειστηριασμό μηχανήματα εκατοντάδων χιλιάδων ή ακόμα και εκατομμυρίων ευρώ, για μερικές χιλιάδες, όπως χαρακτηριστικά είπε στην τοποθέτησή του.
Τη λύση της επανέναρξης της χαμένης βιομηχανίας στη χώρα μας, μέσω ιδιωτικών μεν επενδύσεων αλλά με τη συνεργασία όλων των απολυμένων και της τοπικής κοινωνίας.
Μια λύση που αν στεφθεί με επιτυχία, πράγμα που όλος ο λαός της Νάουσας εύχεται, θα αποτελέσει πρότυπο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να πιέσουμε όλοι και ιδιαίτερα οι άνθρωποι που έχουν θέσεις κλειδιά, όπως Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος κ.α.
Να μην ξεπουληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΝΚΛΩ, βίδα, βίδα και στο τέλος οι εργαζόμενοι να μείνουν με το "μουντζούρη" στο χέρι.
Να δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης του σχεδίου, που θα δημιουργήσει θέσεις εργσίας. Φτάνει τόση ανεργία στη Νάουσα, που από την ώρα που έκλεισαν τα εργοστάσια ξεπέρασε το 50%, όταν όλη η χώρα μεσουρανούσε.
Η Νάουσα θέλει να ανοίξουν τα εργοστάσια, να δοθεί πίσω στον κόσμο, στους πολίτες, μέρος της χαμένης ελπίδας. "Θέλουμε δουλειά και όχι άλλη ανεργία"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου