Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Πρώτοι στην ΕΕ, δωδέκατοι στον κόσμο: στην 58η Διεθνή Μαθηματική ΟλυμπιάδαΜια ακόμα σημαντική επιτυχία για τις Ελληνικές Ομάδας που μετέχουν σε Διεθνείς Επιστημονικές Ολυμπιάδες σημειώθηκε αυτές τις ημέρες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.


Στην πόλη αυτή έγινε η 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, το διάστημα 12 έως 23 Ιουλίου 2017 και η χώρα μας κατετάγη στη δωδέκατη θέση Παγκοσμίως και στην πρώτη θέση για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η ελληνική αποστολή κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο.
Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.


Τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν:
  • Χρυσό Μετάλλιο: Βασίλης Γεωργιάδης.
  • Αργυρό Μετάλλιο: Δημήτρης Μελάς, Δημήτρης Λώλας, Ραφαήλ Τσιάμης, Δημήτρης Τσιντσιλίδας
  • Χάλκινο Μετάλλιο: Ραφαήλ Ψυρούκης.


 «Οι μαθητές αυτοί με όπλο το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών» λέει ανάμεσα στα άλλα η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου