Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Τρεις Γλύπτες δημιουργούν σε παραλία της Κρήτης για το ΠεριβάλλονΑύγουστος μήνας σήμερα. Μήνας διακοπών, αλλά και μήνας συνδετικός διαφορετικών χρονικών περιόδων, διαστημάτων, στιγμών, ενοτήτων, σημερινών και μελλοντικών αναμνήσεων.
Καλό και ήρεμο Αύγουστο να περάσουμε!
 

Φωτογραφία: Click Art

Σκέφτηκα, να ξεκινήσω το μήνα με ένα όμορφο βιντεάκι, με θετικό μήνυμα, καθώς παρουσιάζει τρεις γλύπτες που δημιούργησαν στην Κρήτη εντυπωσιακά έργα από άμμο με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από το πλαστικό και άλλα σκουπίδια.
Εξαιρετικά, κατά τη γνώμη μου, γλυπτά. Το χταπόδι που σφίγγει στα πλοκάμια του ένα πλαστικό μπουκάλι, η Γοργόνα που αναδύεται από το βυθό μαζί με ελαστικά αυτοκινήτων, νεκρά ψάρια, το πόδι που πληγώνεται από το γυαλί, το παιδάκι με το γιογιό στην παραλία, ο βαρκάρης που… ψαρεύει σκουπίδια, η Σειρήνα της Ομηρικής Οδύσσειας, ο αρχαίος θεός Ποσειδώνας….
Στο φως της πανέμορφης Κρήτης κι από τη χώρα που γέννησε την γλυπτική, την Ελλάδα, οι γλύπτες Yuriy Mysko, Lyudmyla Mysko και Μανώλης Χαρκούτσης στέλνουν σε όλον τον κόσμο μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Τα έργα ύψους ακόμα και τριών μέτρων φιλοτεχνήθηκαν το 2016 και το 2017 στο φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που γίνεται στην Αμμουδάρα Μαλεβιζίου Κρήτης, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του δήμου Μαλεβιζίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Το βίντεο, διάρκειας πεντέμιση μόλις λεπτών, είναι της Πέλλας Λασηθιωτάκη και η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση της Click Art.
Παρακολουθείστε το σχετικό Βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου