Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ: Χρυσό Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017Το Χρυσό Βραβείο κατέκτησε για την Ελλάδα, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017, μία ομάδα από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Οι Χημικοί Μηχανικοί ανέπτυξαν το καινοτόμο προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage». 


Τι είναι αυτό; Ένα λειτουργικό ρόφημα, το οποίο παρασκευάζεται από αβοκάντο Ελληνικής καλλιέργειας και ορό στραγγιστού γιαουρτιού με προσθήκη πρεβιοτικών ινών, φυσικού αντιοξειδωτικού εκχυλίσματος και βιταμίνης C. Το ρόφημα δεν εμπεριέχει πρόσθετα χρώματος, συντηρητικών και ζάχαρης, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Έχει ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσιο σε ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ ο τρόπος παραγωγής του -με υψηλή συμπίεση για παστεριοποίηση σε κρύο περιβάλλον- εξασφαλίζει τη διατήρηση της γεύσης και των θρεπτικών στοιχείων του έως την κατανάλωση.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Food Matters Live 2017», στις 21 και 22 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Το «AVOYOG Smoothie Beverage» ξεχώρισε ανάμεσα σε 16 συμμετοχές από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες.
Την ομάδα του ΕΜΠ αποτελεί ο καθηγητής Π. Ταούκη του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών, η δρα Ε. Δερμεσονλούογλου, η δρα Β. Ανδρέου και οι φοιτήτριες Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, Π. Σαραντάκου και Ζ. Μ.Ξάνθου.
Για την ιστορία, το αργυρό βραβείο απέσπασε η Βρετανία για το προϊόν Yasai Cauliflower Rice Sushi (ρολά ρυζιού με γέμιση καρότο, κουνουπίδι, παντζάρι, αγγούρι και σπανάκι) και το χάλκινο η Σλοβενία για το προϊόν OnMyWhey (ρόφημα γάλακτος και φρούτου με προσθήκη κεχριού).
Το «AVOYOG Smoothie Beverage» είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον φετινό εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2017 του ΣΕΒΤ και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην αντίστοιχη διεθνή εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου