Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Ενεργειακή Φτώχεια: ο ένας στους τρεις δεν έχει επαρκή Θέρμανση στη χώρα μαςΔεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή θέρμανση ή δυσκολεύεται ιδιαίτερα να το πετύχει ο ένας στους τρεις πολίτες της χώρας μας, το 32,9% δηλαδή, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Οι αριθμοί αυτοί προκύπτουν από έρευνα της Eurostat που ανακοινώθηκε πρόσφατα, με έτος αναφοράς το 2014.


Το ποσοστό αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς χειρότερη εμφανίζεται η κατάσταση μόνο στη γειτονική Βουλγαρία, όπου «κρυώνει» συστηματικά το 39 %του πληθυσμού της. Τις δύο χώρες ακολουθεί η Λιθουανία με 29%, και σε «απόσταση»  η Κύπρος (24%) με την Πορτογαλία (22%).

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη κ εικόνα για την ενεργειακή φτώχεια στη χώρα μας, αν σκεφτούμε ότι ο μέσος όρος  των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 9%, ποσοστό που και αυτό ακόμα θεωρείται υψηλό, αν και μειούμενο, σε σύγκριση με το 11% που ήταν το 2012.
Αντίθετα, περισσότερο «τυχεροί» στον τομέα αυτό εμφανίζονται οι κάτοικοι στο Λουξεμβούργο και την «παγωμένη» συνήθως Φινλανδία, όπου μόλις το 2% αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου