Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Υπογράφτηκε Πλαίσιο Συνεργασίας Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) - Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)


Υπογράφηκε το Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI)  και του Οργανισμού Ανοιχτού Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), όπως έμαθα πριν λίγες μέρες από το ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ του ΕΕΛΛΑΚ. Η συνεργασία αποσκοπεί στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υποστήριξη δράσεων Ανοιχτότητας. Το Πλαίσιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Ιωάννης Καπλάνης και ο Πρόεδρος της Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών Διομήδης Σπινέλλης.



Αντικείμενο της συμφωνίας είναι η συνεργασία των δύο φορέων ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δράσεις που αφορούν την ενίσχυση ενός  θετικού ισοζυγίου διανοητικής ιδιοκτησίας για την ευρύτερη εκμετάλλευση της παραγωγής γνώσης της χώρας, την δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος και προϋποθέσεων για την καινοτομία και ανάπτυξη στον ελληνικό πανεπιστημιακό/ερευνητικό χώρο και την διάδοση, διάχυση, έρευνα και εφαρμογή ανοιχτών ψηφιακών τεχνολογιών που μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της καινοτομίας.


Στόχος της ΕΕΛΛΑΚ είναι να συμβάλλει στην διάθεση μέσω του LENS  του συνόλου των Ψηφιοποιημένων Αρχείων Πατεντών. Περισσότερες πληροφορίες για το LENS είναι διαθέσιμες και στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Ολόκληρο το κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας υπάρχει διαθέσιμο και μπορείτε να το βρείτε, να το αποθηκεύσετε και να το διαβάσετε στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ενώ όλες οι προγραμματικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών βρίσκονται ΕΔΩ.


Πηγή: ΕΕΛΛΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου