Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

ΠΣΚ: Φεστιβάλ Κόμικς ‘COMICDOM CON ATHENS’ στο κέντρο της πόλης


Το ‘COMICDOM CON ATHENS’, ένα ενδιαφέρον Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα Comics, ξεκινά την Παρασκευή, 20 Απρίλη, για 13η συνεχή χρονιά στο κέντρο της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο. Θα μείνει ανοικτό και το Σαββατοκύριακο, δηλαδή μπορούμε να το επισκεφτούμε 20-22 Απρίλη.
Θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους, στη Νεάπολη:

 • στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, ΧΑΡΤΗΣ) και
 • το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, ΧΑΡΤΗΣ)


Με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις δέκα (10) διεθνώς καταξιωμένους Δημιουργούς:


 • Roger Langridge, καταξιωμένος Νεοζηλανδός δημιουργός, υπεύθυνος για την αναβίωση σε comics των δημοφιλών ΤΗΕ MUPPET SHOW και POPEYE
 • Simon Spurrier, Βρετανός σεναριογράφος, με comics όπως τα X-MEN LEGACY, STAR WARS: APHRA, ΤΗΕ DREAMING και THE SANDMAN UNIVERSE
 • Nicolas de Crécy, βραβευμένος Γάλλος δημιουργός, διάσημος για τους ασυνήθιστους χαρακτήρες και τους σκοτεινούς χρωματισμούς του
 • Rutu Modan, βραβευμένη δημιουργός των graphic novels EXIT WOUNDS και THE PROPERTY
 • Sümeyye Kesgin, ανερχόμενη καλλιτέχνις από την Τουρκία, γνωστή για τη συνεργασία της με την Image Comics
 • Anna Haifisch, δημιουργός του εβδομαδιαίου comic THE ARTIST για το Vice.com.
 • Michèle Standjofski, Λιβανέζα εικονογράφος και δημιουργός του graphic novel TOUTES LES MERS
 • Nicolas Wouters και Δημήτρης Μαστώρος από τις Βρυξέλλες, δημιουργοί του ανατρεπτικού graphic novel ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ
 • Emma Price, graphic designer σε comics, αλλά και σε κινηματογραφικές καμπάνιες για τη Disney και τα Universal Studios

Διοργανώνεται από τη Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Δημιουργούς και τα Έργα τους, στα αντίστοιχα Q&A και signings. 

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης ο Σταύρος Κιουτσιούκης, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2018.

Η φετινή διεθνής έκθεση ADVENTURES IN MOOMINVALLEY, που φιλοξενείται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό Moomin Characters ltd και παρουσιάζει το δημοφιλές φινλανδικό cartoon MOOMINS, της παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδας και συγγραφέως, Tove Jansson.

Παράλληλα, στις δύο ελληνικές εκθέσεις του Φεστιβάλ, νέοι και καταξιωμένοι δημιουργοί comics σπάνε τον λεγόμενο «4ο Τοίχο» στην έκθεση ΤΗΕ 4ΤΗ WALL, με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών να απευθύνονται στο κοινό, ενώ η έκθεση DRINK & DRAW περιλαμβάνει επιλογή διασκεδαστικών σκίτσων και φωτογραφιών του ομώνυμου δημοφιλούς event που έφερε στην Ελλάδα η Comicdom Press και στο οποίο οι καλλιτέχνες πίνουν και σχεδιάζουν υπό τους ήχους δυνατής μουσικής.

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ παρουσιάζει Workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους και επιλεγμένους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και Ανοιχτές Συζητήσεις για ένα εύρος θεμάτων γύρω από τον ελληνικό και διεθνή εκδοτικό χώρο των comics και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι δημιουργοί.

Το Πρόγραμμα συμπληρώνουν Προβολές Ταινιών - Animation και Παιδικό Πρόγραμμα.

Ακόμα, προγραμματίζονται:
-        τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς
-        ο δημοφιλής διαγωνισμός Comicdom Cosplay, εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EuroCosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Οι φίλοι των comics μπορούν να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το Bazaar Ελληνικών Καταστημάτων Comics και Εκδοτικών Εταιριών, το Artists Alley (με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών) και το Self-Publishers Alley με τη νέα εσοδεία αυτοεκδόσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου